Tonicul, pentru a fi mereu în formă de vârf

Tonicul, pentru a fi mereu în formă de vârf

6 mai 2021 /în Repere, Perspective /

Fiecare funcție vitală, fiecare activitate, fiecare schimbare necesită prezența și disponibilitatea energiei. Multe afecțiuni pot duce la scăderea forței, oboseală, slăbiciune, prosternare, care pot apărea din cauza cerințelor energetice crescute (activitate motrică, practica sportivă, schimbare sezonieră, școlarizare, convalescență), pierderi excesive de nutrienți (transpirații, stări stresante, pilule anticoncepționale, alăptarea) sau aportul redus de nutrienți (dietă modernă sau dietă monotonă).

Când oboseala ne consumă energia, trebuie să acționăm prompt. Oricare ar fi motivul lipsei noastre de energie, devenim pradă ușoară a agresiunii externe.

Unele plante au puterea de a revigora chiar și cele mai slăbite organisme. Dar este indicat să apelezi la acest ajutor înainte de a ajunge la o stare critică.

 

Plantele vitalității

Extractul din anumite plante medicinale este un răspuns natural de creștere a energiei fizice, mentale, emoționale și sexuale, datorită aportului de micronutrienți.

În special, plantele cu proprietăți tonice reduc oboseala, cresc vitalitatea, optimizează răspunsul la stres, îmbunătățesc starea de spirit, facilitează concentrarea și memoria, îmbunătățesc performanța școlară, promovează activitatea sexuală, stimulează sistemul imunitar și optimizează performanța profesională și sportivă. Astfel, Aloe este recomandată pentru proprietatile sale purificatoare, antioxidante, hidratante și regenerative; Ginsengul este indicat pentru proprietățile sale antistres și anti-oboseală; Ginkgo poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și a concentrării; Ginsengul are proprietăți tonice, energizante, revitalizante; Guarana, considerată a fi o plantă „adaptogenă”, întărește activitatea musculară și este potrivită pentru oboseala fizică, psihică și sexuală; Maca este folosită pentru creșterea vitalității, depășirea oboselii, asteniei, calmarea tensiunilor în condiții de stres, îmbunătățirea memoriei și rezistenței fizice, datorită conținutului său echilibrat de magneziu, calciu și siliciu; Papaya fermentată este folosită ca protecție împotriva radicalilor liberi; Rhodiola este luată pentru a îmbunătăți performanța sportivă, pentru a optimiza concentrarea, coordonarea, viteza de percepție vizuală și productivitatea muncii.

Back to blog