Purificarea de toamnă

Purificarea de toamnă

Purificarea de toamnă

21 septembrie 2022

Tocmai în pragul toamnei, anotimpul tradițional dedicat semănatului, a începerii noului an școlar, a întoarcerii din vacanță la muncă și a începerii planificarilor inițiativelor culturale și sociale. Ar trebui să ne pregătim corpul pentru a începe să croim un alt inel în trunchiul vieții noastre urmărind începutul unui nou ciclu de renaștere.

O premisă indispensabilă pentru ca minunea vieții să se reînnoiască continuu în noi și ca celulele țesuturilor noastre să se înmulțească și să se reînnoiască este eliminarea oricăror substanțe care ar putea împiedica sau încetini procesul de regenerare. Reînnoirea continuă a celulelor și țesuturilor organismului, producerea deșeurilor din metabolismul alimentar, introducerea de substanțe toxice precum aditivi, conservanți, coloranți alimentari, reziduuri din procesarea alimentelor și a medicamentelor, poluarea mediului, acumularea de lichide și încetinirea activităților vitale datorită stilului de viață sedentar, împreună cu acumularea progresivă a tensiunii musculare, toate fac necesară eliminarea substanțelor, deșeurilor și toxinelor care altfel se acumulează progresiv, încetinind sau împiedicând procesele vitale normale și procesul continuu de regenerare.

Tratamente purificatoare

Tratamentele purificatoare practicate de mii de ani în toate civilizațiile în timpul acestei schimbări sezoniere, toate au în comun aportul susținut și regulat de plante medicinale pe o perioadă suficient de lungă. Ficatul, rinichii, intestinul, pielea și organele excretoare sunt astfel ușor, dar eficient stimulate, canalizând substanțele reziduale și excesul de lichide în afara corpului.

Plantele folosite în mod tradițional pentru purificarea sezonieră de toamnă includ anghinare, păpădie, cicoare, ridiche, brusture și mesteacăn.

Back to blog