Probleme digestive

Probleme digestive

24 iulie 2018 /în Perspectivă /

Dacă mâncatul este o plăcere, digerarea poate fi o încercare, mai ales dacă s-a consumat prea multă mâncare sau dacă dieta este dezechilibrată. „Dispepsie” (din grecescul dis-, dificil și pepsis, digestie) este termenul general folosit pentru a indica problemele digestive și se referă la numeroase simptome cauzate de modificări ale procesului digestiv (greață, digestie lentă, arsuri, stomac greu, somnolență postprandială, eructații, balonare, halitoză).

Există două tipuri de dispepsie: hipostenică (digestie lentă, stomac greu, somnolență postprandială) și dispepsie hiperstenică (arsuri, crampe dureroase). Tulburările digestive persistente necesită teste clinice pentru a exclude leziunile organice (de exemplu, ulcerul gastroduodenal).

Cele mai frecvente cauze ale problemelor digestive sunt stresul excesiv, mesele consumate în prea multă grabă și masticarea incompletă a alimentelor.

Plante prietenoase cu digestia

Pentru a evita sau a contracara tulburările digestive, trebuie să știm să alegem plante medicinale utile, precum Rozmarinul, Anghinarea, Ciulinul de lapte, Melisa de lămâie, Lemnul dulce, Boldo, Gențiana, Rubarba.

Rozmarinul, în special, folosit în bucătărie ca plantă aromatică, este un tonic puternic, capabil să susțină activitatea stomacului și, într-o măsură mai mică, pe cea a ficatului. Boldo, un arbore originar din Chile, este unul dintre numărul mare de remedii naturale care ajută și protejează ficatul. Această activitate se datorează boldinului, care facilitează contracția vezicii biliare, crescând producția și eliminarea sucurilor biliare. Proprietățile hepatoprotectoare ale semințelor de Ciulin de lapte sunt cunoscute de multe secole și se datorează silimarinei, un ingredient activ care protejează celulele hepatice de tot felul de agresiuni (virusuri, medicamente, metale grele, grăsime în exces). Extractul uscat de lemn dulce, datorită conținutului ridicat de glicirizină, este un puternic antiinflamator și protejează mucoasa stomacului; este, prin urmare, utilizat în tratamentul durerilor cauzate de gastrită și ulcer gastroduodenal. Rădăcina de gențiană este una dintre cele mai amare fitocomplexe cunoscute, capabilă să stimuleze producția de sucuri gastrice și, astfel, să contribuie la digestie.

Digerisco, Digersol Stop-Acid

Specchiasol oferă Digerisco, un preparat cu ierburi medicinale (Ciulin de lapte, Anghinare, Rozmarin, Melisă, Rubarbă, Gențiană, Anason, Mentă) pentru a încuraja digestia. Se recomandă administrarea a 1-2 comprimate după mesele principale, sau la nevoie, dizolvate în gură.

Pentru a contracara aciditatea gastrică excesivă și a restabili echilibrul secreției sucurilor gastrice, Specchiasol recomandă Digersol Stop-Acid, cu carbonat de calciu, bicarbonat de sodiu, Emblic, Lemon Verbena, Fenicul, Dafin, Busuioc, Portocale Dulci. Se dizolvă 1 comprimat în gură după mesele principale sau la necesitate.
Back to blog