Piele tânără și hidratată

Piele tânără și hidratată

7 iulie 2021 /în Repere, Perspective /

Trăsătura distinctivă a Aloe, sau Crinul deșertului, o plantă care crește sălbatic în Africa de Sud, America de Sud și în zonaMării Mediterane, este capacitatea sa extraordinară de a reține apa, chiar și în climatele calde și aride, permițându-i să supraviețuiască în zone cu conditii extrem de dificile.

Caracterul principal în trecut și în prezent

Documentele antice consemnează cum proprietățile tipice și caracterizatoare ale Aloe erau deja cunoscute și utilizate de către asirieni, egipteni, evrei, greci, romani, indieni, chinezi și mayași. În Medicina Tradițională Chineză, Aloe a fost folosită de peste 5000 de ani ca „remediu pentru armonie”, numit „Kumari” de către populațiile din Himalaya, adică „Zeița vieții”. Papirusul egiptean al lui Ebers din 1550 i.Hr. descrie până la 12 formule diferite pentru utilizarea externă și internă a Aloe. Israeliții, care rătăceau prin deșert după Moise, au folosit Aloe ca protecție solară și pentru proprietățile sale de vindecare a cicatricilor. Legenda spune că În 335 î.Hr. Alexandru cel Mare, rănit în luptă de o săgeată și tratat cu un unguent pe bază de Aloe din Socotra, o insulă de pe coasta de est a Somaliei, a fost sfătuit să cucerească insula pentru a avea acces la sucul de Aloe, care creștea din abundență acolo și despre care se credea că vindeca rănile războinicilor și chiar îi făcea invulnerabili. Cleopatra a folosit un unguent de Aloe pentru proprietățile sale hidratante, calmante, protectoare, capabile să mențină sau să restabilească elasticitatea pielii, redându-i aspect tineresc. Efectul său revitalizant este apreciat și astăzi, atât de mult încât în medicina estetică Aloe este definită ca „darul lui Venus”. În 1492, călătorind spre Lumea Nouă, Cristofor Columb scria în jurnalul său: „Todo está bien, hay Aloe a bordo”. În 1973 M. El Zawahry și alți cercetători de la Cairo, în Egipt, confirmă eficacitatea utilizării Aloe pentru uz local și intern în dermatologie. Laboratoarele de cosmetice sunt din ce în ce mai interesate de Aloe pentru a asigura eficacitatea produselor.

Aloe este utilizată în prezent pentru aplicare locală, ca gel sau loțiune, în special pentru pielea fragilă, sensibilă, expusă agresiunilor externe, cu tendință la deshidratare, uscăciune și roșeață.

Back to blog