Bolile sezoniere și sistemul nostru imunitar

Bolile sezoniere și sistemul nostru imunitar

14 octombrie 2021 /în Repere, Perspective /

Infecțiile căilor respiratorii sunt mult mai frecvente în lunile de toamnă și iarnă. Frigul, umiditatea, rata mai mare de poluare și transmiterea mai ușoară a încărcăturii virale și bacteriene mari, reduce motilitatea cililor care căptușesc bronhiile, încetinind sau blocând astfel fluxul exterior al secrețiilor. Acest mecanism facilitează acumularea de secreții în tractul respirator. Mecanismele de apărare afectate, sunt de fapt cauza de bază a răcelii și gripei (răceală obișnuită, gripă, traheită, laringită, sinuzită).

Când apărarea noastră este scăzută, de exemplu în urma unei simple schimbări de temperatură sau după expunerea la aer rece și umed sau la vânt, este posibil să simțim instantaneu o senzație generală de frig, disconfort general, frisoane și temperatură ridicată.

De aceea ar trebui să începem să ne gândim la construirea unui sistem imunitar solid împotriva agenților externi, adaptându-ne stilul de viață și adoptând măsuri de protecție adecvate. Cei care sunt slabi, slăbiți sau fragili, tind să devină pradă ușoară a influențelor externe periculoase. Tocmai de aceea este important să adoptăm măsuri care să optimizeze apărarea sistemului nostru imunitar.

Diverse suplimente nutritive (Lactoferină), plante medicinale (Echinacea purpurea, Echinacea angustifolia, Papaya fermentată), elemente minerale (Zinc) și vitamine (Vitamina D) pot fi de ajutor în întărirea apărării noastre și în protejarea căilor respiratorii superioare.

Back to blog