Întotdeauna în formă maximă

Întotdeauna în formă maximă

4 aprilie 2022

Menținerea greutății corecte și a unei siluete optime a organismului este esențială pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă. Obezitatea este una dintre numeroasele afecțiuni rezultate din stilul de viață modern, cauzată de consumul în exces de antinutrienți, cum ar fi zaharurile rafinate, grăsimile animale și alcoolul, combinată cu lipsa de substanțe vitale precum vitaminele și acizii grași esențiali. Sondajele repetate făcute în rândul populației au demonstrat și confirmat că speranța de viață în condiții sănătoase se reduce progresiv pe măsură ce crește excesul în greutate, față de greutatea ideală. Obezitatea este acum considerată cea mai importantă formă de boală nutrițională în țările cu un nivel de trai ridicat.

Măsuri generale

Cea mai bună dietă pentru a rămâne în formă în timp, este cea cu conținut scăzut de calorii, cu un aport bun de carbohidrați bogați în fibre și o mulțime de substanțe vitale. Exercițiile fizice regulate sunt de asemenea esențiale, crescând astfel activitatea motrică. Greutatea noastră ar trebui verificată periodic, păstrând indicele de masă corporală (IMC) între 20 și 25.

Fitoterapie

Anumite fitocomplexe și suplimente nutritive pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase, în special în timpul schimbărilor sezoniere și atunci când urmează o dietă de slăbire.

Fasole

Extractul proteic de fasole albă conține diverși aminoacizi (arginina în special are acțiune diuretică și antidiabetică). Fasolea este, de asemenea, bogată în vitaminele A, B1, B2, PP și C, Iod și Crom. Acest ultim oligoelement promovează acțiunea insulinei, îmbunătățind toleranța la zahăr. Fasolea este, de asemenea, bogată în fibre, care ajută la reducerea indicelui glicemic al alimentelor. Efectul diuretic și hipoglicemiant al fasolei albe face din acesta un remediu valoros în tratamentul suplimentar al supraponderalului și diabetului de tip 2.

Cassia Nomame

În fitoterapie, această leguminoasă (Cassia mimosoides L.) este considerată unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru controlul grăsimilor și excesului de greutate. Principalul mecanism de acțiune este legat de inhibarea enzimelor pancreatice și, în consecință, de reducerea absorbției de zaharuri și grăsimi în intestin.

Măr

Extractul uscat obținut din coaja unui măr (Malus domestica Borkh), ajută la modularea absorbției nutrienților. Pectinele absorb orice “deșeuri” din intestin, reducând astfel asimilarea zaharurilor și a colesterolului.

Moringa

Arborele Drumstick (Moringa oleifera Lam.) este un arbore originar din versanții sudici ai Himalaya, cultivat pe scară largă în multe regiuni tropicale din Africa, Asia și America Latină. Multe proprietăți benefice sunt atribuite Moringei. În special, extractele obținute din frunze și semințe sunt indicate pentru sindromul metabolic (diabet zaharat de tip 2, colesterol crescut, obezitate). Considerat „super-alimentul” ideal pentru alimentația umană, este capabil să contracareze efectele negative asupra sănătății ale exceselor alimentare moderne.

Back to blog