Întărește-ți apărarea în mod natural

Întărește-ți apărarea în mod natural

22 ianuarie 2021 /în Perspectivă /

Corpul nostru are mecanisme de apărare foarte sofisticate pentru a ne proteja împotriva nenumăraților microbi pe care îi întâlnim zilnic. În orice moment, sistemul nostru imunitar trebuie să fie pregătit să lupte împotriva agresiunii externe. Anumite suplimente, minerale, plante și vitamine sunt valoroase pentru organizarea și susținerea sistemului nostru imunitar.

Lactoferina

Aceasta este o proteină care s-a modelat pe parcursul evoluției și selecției naturale pentru a fi o apărare de primă linie la mamifere. Poate fi găsită în lacrimi, salivă, mucus nazal și bronșic, intestine, sânge și, mai ales, în colostru. Lactoferina este capabilă să lege fierul, prevenind dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, paraziților și virușilor care necesită acest oligoelement, în special agenții patogeni intestinali. Prin urmare, lactoferina exercită un efect inhibitor asupra infecțiilor prin promovarea creșterii florei bacteriene normale, nedependente de fier. Lactoferina previne astfel colonizarea suprafețelor mucoase de către bacterii, ciuperci, paraziți și viruși, împiedicând pătrunderea ulterioară în celulele gazdă.

Echinacea

Această plantă frumoasă, originară din Canada, ajută sistemul să regenereze apărarea slăbită și să-și protejeze integritatea împotriva atacurilor micro-organismelor. Extractul obținut din rădăcină inhibă pătrunderea microbilor în celule și împiedică proliferarea acestora. Pentru a exploata pe deplin proprietățile plantei, se folosesc în combinație Echinacea purpurea și Echinacea angustifolia, doua specii ale căror ingrediente active se completează și se intensifică reciproc.

Papaya fermentată

Suplimentul de papaya, realizat din fructe atent selecționate din soluri alese și fermentate timp îndelungat (aprox. 10 luni) la temperaturi scăzute cu drojdie, conține o gamă largă de componente, inclusiv vitaminele C și E, carotenoide, polifenoli și oligozaharide cu o acțiune antioxidantă puternică. Acesta este motivul pentru care papaya este considerat așa-numitul „fructul vieții lungi”.

Zinc

Acesta este oligoelementul esențial pentru creșterea celulelor. Îndeplinește o activitate fundamentală în integritatea celulară și creșterea imunității. Zincul stimulează sistemul imunitar prin enzima alcool dehidrogenază, care acționează prin prevenirea înmulțirii microbilor.

Vitamina D

Expunerea redusă la lumina soarelui și lipsa vitaminei D în alimente duc la starea destul de comună a deficienței de vitamina D, potențial responsabilă de consecințe asupra oaselor și a altor sisteme, în special a sistemului de apărare. Pe lângă faptul că este considerată esențială pentru absorbția intestinală a calciului și pentru mineralizarea oaselor corespunzătoare, vitamina D îmbunătățește mecanismele imunitare fiziologice.
Back to blog