Găsind din nou calmul

Găsind din nou calmul

10 noiembrie 2021 /în Repere, Perspective /

Cuvântul calm, derivă din termenul grecesc kaūma (= căldură arzătoare a soarelui) deoarece perioadele mari de calm sunt în mare parte însoțite de căldură atmosferică extremă, sau cuvântul identifica inițial liniștea câmpurilor în cele mai calde ore ale verii și în cele din urmă starea unei mări liniștite, netulburate de vânturi. Și, în plus, sub soarele de la amiază de august, nu poate fi altceva decât calm.

În societățile organizate în mod tradițional, oamenii își desfășoară partea de muncă la momentul potrivit și la locul potrivit, în timp ce în „societatea modernă de 24 de ore” consumatorii solicită produse 24 de ore pe zi, iar producătorii fabrică 24 de ore pe zi. Aceasta înseamnă că se poate face orice, oriunde, oricând, fără a ține cont de necesitatea de a lua o pauză. Este suficient să ne gândim la munca în ture și la modul în care se modifică profund ritmurile biologice ale lucrătorului. În aceste condiții, stresul este declanșat de un conflict clar între biologia omului, care a evoluat cu ritmuri de lucru, care se ciocnesc acum de nevoile unei societăți care necesită capacitatea de adaptare continuă.

În condiții de stres excesiv, mai ales dacă este repetat sau persistent, se percepe adesea dorința de a rămâne singur și retras, tocmai în încercarea de a-și regăsi calmul.

Diverse plante și suplimente nutritive pot contribui la refacerea organismului și la restabilirea unei stări de calm.

În acest context, rolul jucat de Magneziul, potențat de Vitamina B6 și Taurină, cu acțiunea sa calmantă și de furnizare de energie, este deosebit de interesant. O plantă care joacă un rol deosebit de important este Păducelul, care protejează inima și vasele de sânge de efectele adrenalinei, mediatorul chimic care este actorul principal în stres. La rândul ei, Pasiflora contribuie la îmbunătățirea stării de spirit, datorită proprietăților sale sedative și antispastice.
Back to blog