Energie pentru a crește

Energie pentru a crește

13 mai 2021 /în Repere, Perspective /

Încă de la naștere, fiecare copil trebuie să facă față unei varietăți de provocări și, mai târziu, să aibă o postură corectă, angajament față de școală, creșterii, adaptării continue la mediu. Toate acestea îi pot altera sau compromite echilibrul fizic, mental și emoțional fragil.

Unele plante și suplimente nutritive pot însoți copiii și adolescenții prin diferitele stadii de creștere și maturizare fiziologică progresivă.

Plante și suplimente nutritive pentru creștere

Printre plantele și suplimentele care pot favoriza creșterea, vitalitatea, adaptabilitatea și capacitatea de învățare. Ginsengul siberian, lăptișorul de matcă și măceșul joacă un rol deosebit.

Ginsengul siberian

Este cunoscut și sub numele de Ginseng siberian din cauza abundenței acestei plante în acea regiune a Rusiei. Definit ca fitocomplex „adaptogen” datorită lipsei de toxicitate, acțiunii sale nespecifice asupra unui singur organ și acțiunii sale de modulare asupra diferitelor faze de creștere. Ingredientele active responsabile de proprietățile plantei, a cărei rădăcină este folosită, sunt eleuterozidele A-M. Ginsengul este utilizat în cazuri de expunere ocazională, obișnuită sau prelungită la condiții stresante; surmenaj fizic, mental și intelectual; convalescenţă; pregătire pentru activitatea sportivă; dificultăți de memorie și concentrare; pregătirea pentru examene.

Lăptișor de matcă

Lăptișorul de matcă este o secreție glandulară a albinelor tinere lucrătoare. Albinele îl folosesc pentru a hrăni larvele în primele zile de viață și matca de-a lungul vieții. Este alcătuit din apă și multe substanțe printre care: zaharuri; aminoacizi; grăsimi, inclusiv acidul gras hidroxi-transdecenoic, care este foarte rar și bogat în proprietăți utile pentru sănătate; vitaminele A, C, E și mai ales grupa B; săruri minerale (potasiu, fier, calciu, siliciu, fosfor, sulf, cupru).

Lăptișorul de matcă detoxifiază, optimizează nivelul de energie și rezistența organismului, facilitează recuperarea poftei de mâncare, îmbunătățește starea de spirit și întărește sistemul imunitar.

Măceșul

Combinația de ingrediente active din fructele de măceș și, în special prezența vitaminei C, este eficientă în creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea tonusului și vitalitatea individuală și îmbunătățirea mecanismelor fiziologice de apărare. Este adesea folosit pentru copiii cu probleme de creștere, legate de răceli recurente.
Back to blog