Digestie ușoară, intestin liber

Digestie ușoară, intestin liber

7 martie 2022

Mai jos sunt luate în considerare diferite afecțiuni comune ale tractului gastrointestinal, caracterizate prin simptome diferite. În special, se face referire la reflux gastroesofagian, balonare și constipație. Sunt disponibile preparate pe bază de plante medicinale și suplimente alimentare, care pot ajuta la controlul simptomelor gastrointestinale.

Reflux gastroesofagian

Constă în disfuncția sfincterului esofagian, determinând trecerea acidului din stomac înapoi în esofag. Eliberarea vaporilor de acizi din picăturile de suc gastric irită mucoasa esofagului și a tractului respirator superior. Se manifestă prin simptome esofagiene (arsură retrosternală după mese sau la aplecare înainte, regurgitare, durere la înghițire) și simptome extraesofagiene (durere retrosternală, astm bronșic, tuse, răgușeală, laringită cronică, leziuni dentare).

Există mai multe plante medicinale și suplimente alimentare capabile să ajute la controlul tulburărilor rezultate în urma refluxului gastroesofagian: Mastic (rășină vegetală obținută din arborele de mastic, care favorizează integritatea mucoasei esofagiene și gastrice), Altea și Nalbă (plante medicinale cu proprietăți anti-inflamatorii și calmante asupra mucoasei), Banană (acțiune antiacidă) și Acid hialuronic (promovează procesul de reparare a mucoasei).

Balonare

Balonarea este acumularea de gaze în stomac și intestin. Condițiile stresante și obiceiurile alimentare proaste pot accentua balonarea.

Anumite fitocomplexe sunt dotate cu proprietăți anti-fermentație (Fenicul, Anason verde) sau proprietăți spasmolitice (Mușețel). Enzimele obținute din cereale fermentate acționează în sinergie cu plantele medicinale, ajutând la eliminarea balonarii abdominale.

Constipație

Constipația este rezultatul unei modificări în propulsia și evacuarea materialului fecal. Poate fi o consecință a masei fecale reduse (dietă proastă, aport redus de fibre alimentare, modificări electrolitice), tulburări funcționale ale intestinului, cum ar fi constipația cronică cu tranzit lent sau atonia colonului, sau boli organice ale colonului care împiedică mecanic trecerea fecalelor.

În cazul constipației ocazionale, expulzarea fecalelor poate fi stimulată folosind preparate pe bază de plante medicinale care stimulează peristaltismul intestinal, precum Senna, Frangula, Aloe, Cascara, Fenicul.

Back to blog