Digestie ușoară

Digestie ușoară

28 iunie 2021 /în Repere, Perspective /

„Digestia proastă este rădăcina tuturor bolilor”, așa spunea, încă din secolul al V-lea î.e.n., Hipocrate, părintele medicinei. A mânca, este fără îndoială o plăcere, dar digerarea se poate transforma într-o încercare, mai ales dacă cineva mănâncă în exces sau mănâncă alimente nesănătoase. Ritmul frenetic al vieții, consumul de alimente procesate, emoțiile negative și stresul constant, contribuie la respingerea lor de către stomac care își evidențiază vulnerabilitatea și slăbiciunea sa.

 „Dispepsie” este termenul general folosit pentru a indica probleme digestive frecvente și se referă la numeroase tulburări derivate din alterarea procesului digestiv (greață, digestie lentă, stomac greoi, somnolență postprandială, gaze, balonare, halitoză).

 Plante pentru o digestie bună

Pentru a evita tulburările din cauza digestiei proaste, trebuie să știm să alegem plante medicinale potrivite, precum Boldo, Rozmarin, Ciulin de lapte, Anghinare, Lemn dulce, Melisă, Gențiană, Mentă.

 Boldo stimulează secreția gastrică, producerea bilei și eliminarea acesteia din vezica biliară și este folosit în mod tradițional ca digestiv, întărind stomacul; silimarina, componenta principală a Ciulinului de lapte, protejează ficatul; Rozmarinul revitalizează și este capabil să susțină activitatea stomacului; cinarina, cel mai important principiu activ al Anghinărei, crește producția de bilă și acizi biliari; Lemnul dulce, datorită bogăției sale în glicirizine, are o acțiune antiinflamatoare și protectoare asupra mucoasei stomacului; Melisa are acțiune generală sedativă și spasmolitică, mai ales la nivel gastric; Gențiana este un puternic tonic amar eupeptic, regulator eficient al motilității intestinale; Menta ajută procesul digestiv, exercitând o acțiune spasmolitică.

Back to blog