Detoxifiere naturală

Detoxifiere naturală

13 aprilie 2021 /în Repere, Perspective /

Îndepărtarea tuturor substanțelor care pot împiedica sau încetini procesul de regenerare, este o condiție sine qua non pentru reînnoirea continuă în interiorul nostru a miracolului vieții și pentru multiplicarea și reînnoirea celulelor țesuturilor noastre. Reînnoirea continuă a celulelor, producerea de deșeuri alimentare, introducerea de substanțe toxice, cum ar fi conservanți, coloranți, reziduuri de prelucrare a alimentelor și medicamente, stagnarea lichidelor ca urmare a unui stil de viață sedentar, creează nevoia de eliminare a substanțelor, deșeuri și toxine care, acumulându-se progresiv, previn, încetinesc sau împiedică procesele vitale normale.

Detoxifiere cu plante medicinale

Purificarea organismului poate fi facilitată prin stimularea blândă, dar persistentă și consecventă, cu utilizarea plantelor detoxifiante (brusture, mesteacăn, anghinare, cicoare, năsturel, urzică, păpădie, ghimbir), a organelor de eliminare (piele, ficat, rinichi, intestin) între anotimpuri și când apar semne de acumulare de deșeuri și toxine (exagerare cu alimente, digestie lentă, balonare, piele uscată, halitoză, oboseală, ficat gras, constipație).

Mesteacăn

Utilizarea frunzelor și sevei de Mesteacăn are o importanță deosebită în obținerea unui efect general de purificare, mai ales la nivelul pielii. Încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea, medicul sinez Mattioli nota în Comentariile sale: „Mesteacănul îndepărtează petele de pe față și înfrumusețează pielea și tenul”. În anii 1920, medicul francez Leclerc a sugerat folosirea lui ca remediu natural pentru celulită, datorită proprietăților sale purificatoare și diuretice, care favorizează eliminarea deșeurilor metabolice și a produselor de reînnoire a țesuturilor.

Anghinare și Păpădie

Recursul la Anghinare și Păpădie este deosebit de util în încurajarea procesului de purificare.

Cinarina este cel mai important component activ al anghinarei: poate crește producția de bilă, reducând nivelul de colesterol și trigliceride. Numeroasele indicații de utilizare a nenumăratelor preparate cu anghinare, includ tulburări digestive, precum un proces de digestie lent, balonare și senzația de greutate postprandială.

Păpădia, cunoscută și sub numele de dinte de leu sau floare de ceas, este o plantă erbacee perenă extrem de răspândită. Fitoterapia modernă a folosit cât mai bine proprietățile sale multiple, în măsura în care a fost inventat termenul „terapie cu păpădie”. Problemele digestive, halitoza, consecințele alimentației excesive, ficatul gras, nivelul ridicat de colesterol, retenția de apă și celulită sunt doar câteva dintre principalele indicații ale utilizării acesteia.
Back to blog