Cum să purificăm corpul și să elimini excesul de lichide
Share
2 decembrie 2020 /în Perspectivă /
Țările din întreaga lume împărtășesc o idee constantă a purificării ca armă indispensabilă în lupta pentru prevenirea bolilor, care proliferează acolo unde se acumulează deșeurile și promovează sănătatea, care înflorește atunci când puritatea fizică, mentală și emoțională este urmărită cu asiduitate. Reînnoirea continuă a celulelor și țesuturilor organismului, producerea deșeurilor generate de metabolismul alimentar, introducerea de substanțe, cum ar fi aditivi, conservanți, coloranți, reziduuri de prelucrare a alimentelor și medicamente, stagnarea lichidelor și încetinirea activităților ca urmare a unui stil de viață sedentar, acumularea progresivă a tensiunii musculare, creează nevoia de a elimina substanțele, deșeurile și toxinele care acumulându-se progresiv, în special în matricea conjunctivă, previn, încetinesc sau împiedică procesele vitale normale și procesul de regenerare continuă.
Măsuri generale
Un regim alimentar corect, bazat pe o alimentație detoxifiantă și un stil de viață active, sunt esențiale pentru detoxifierea organismului, contracararea retenției de apă și întărirea sistemului imunitar, urmând un program de detoxifiere care ajută la eliminarea toxinelor și excesului de lichide. Prima măsură de luat, așadar, atunci când vine vorba de purificarea organismului este dezvoltarea unor obiceiuri alimentare corecte, care sunt rezumate în cele 10 puncte de mai jos.
- Nu mâncați înainte ca alimentele din mesele anterioare să fi fost digerate. Practicarea foamei parțiale, de scurtă durată și bine tolerată este sănătoasă, deoarece oferă timp sistemului digestiv să se odihnească.
- Reduceți proteinele de origine animală (carne, brânză, ouă) care ar trebui consumate doar o dată în timpul zilei și alternează-le cu alimente vegetale bogate în proteine, cum ar fi legumele.
- Evitați grăsimile „trans” care sunt utilizate pe scară largă de industria alimentară și limitați grăsimile saturate de origine animală.
- Consumați grăsimi „bune” care se găsesc în principal în uleiurile vegetale organice presate la rece și în pești.
- Limitați pe cât posibil produse de patiserie, deserturi, înghețată, prăjituri, dulcețuri și toate zaharurile rafinate sau zaharurile cu indice glicemic ridicat, optând în schimb pentru cereale integrale, precum pâinea integrală și pastele.
- Eliminați sau limitați alimentele care conțin aditivi, conservanți, coloranți, reziduuri de cultură, alegând alimente produse prin metode ecologice și prelucrate cu sisteme naturale.
- Asigurați-vă că veți consuma zilnic cantități generoase de legume crude, fructe de sezon și fructe de pădure.
- Beți cel puțin 1,5 litri de apă pe zi, între mese, precum și sucuri de fructe, ceai verde și suc de lămâie. Încercați de asemenea, să luați lichide sub formă de bulion, supe, sucuri și smoothie-uri de fructe și legume. Ceaiul verde este o băutură deosebit de recomandată.
- Faceți exerciții fizice adecvate în fiecare zi, fără frenezie și anxietate, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, mersul cu bicicleta, mersul la sală sau înotul.
- Faceți în mod regulat tratamente de detoxifiere, mai ales în timpul schimbării anotimpurilor.
Detoxifiere cu plante medicinale
Este cunoscut și sub denumirea de „tratament de drenaj”, deoarece scopul său principal este eliminarea toxinelor care se acumulează continuu în corpul nostru, mai ales ca urmare a poluării alimentare, a mediului și a medicamentelor. De asemenea, servește la eliminarea produselor eliberate în urma reînnoirii celulare. Drenajul se practică prin stimularea delicată și extensivă a organelor de eliminare, precum pielea, plămânii, ficatul, rinichii, intestinul. Tratamentele de detoxifiere sunt urmate timp de câteva săptămâni. Perioadele ideale sunt primăvara devreme (‘tratamente de primăvară’) și toamna, pentru a pregăti corpul pentru schimbarea anotimpurilor.
În general, distingem două tipuri de drenaj: „nespecific”, care are efect asupra mai multor organe de eliminare, și „specific”, care acționează selectiv asupra unui singur organ (pielea, ficatul, rinichii).
Purificare simplă
Indicațiile purificării simple sau ale drenajului nespecific includ diverse afecțiuni, cum ar fi schimbarea anotimpurilor, convalescența, excesul de greutate, modificări ale metabolismului, steatoza hepatică („ficatul gras”), retenția de apă, probleme digestive, halitoză, stypsis, oboseală persistentă. Plantele medicinale folosite acționează asupra principalelor organe de eliminare, precum stomacul, ficatul, intestinul, tractul urinar.
Mini-băutură purificatoare Primum cu Curcumă și Ghimbir
Pentru a încuraja procesul de purificare simplă, Specchiasol oferă o mini-băutură purificatoare, Primum cu Curcumă și Ghimbir. Preparatul se prezintă sub formă de plicuri lichide concentrate mono-doză, fără adaos de coloranți sau alcool. Plantele folosite favorizează procesul digestiv (ghimbir), facilitează detoxifierea ficatului (brusture, anghinare, ciulin de lapte, hrean), stimulează eliminarea lichidelor (urzica), acționează ca antiinflamatoare (Curcumă).
Doza recomandată este de un plic de lichid pe zi, a se administra de preferință dimineața, timp de cel puțin 20 de zile consecutive și pentru repetarea ciclurilor, după necessitate.