Bunăstare psihică și fizică cu schimbarea anotimpurilor

Bunăstare psihică și fizică cu schimbarea anotimpurilor

25 martie 2022

Schimbările de sezon pot deseori declanșa sau accentua tulburări din cauza expunerii la condiții stresante, cum ar fi nervozitate, iritabilitate, oboseală și modificări ale ritmului somn-veghe. Fitoterapia poate ajuta la promovarea răspunsului adaptativ al organismului la condițiile de mediu modificate.

Stres

Stresul poate fi definit ca suma reacțiilor manifestate de organism ca răspuns la orice stimul negativ, fizic, mental sau emoțional. Principalele afecțiuni induse de stres includ: anxietate, insomnie, depresie, oboseală, dureri de cap, hipertensiune arterială, tulburări digestive, scăderi de memorie și concentrare, palpitații, dispnee, hiperexcitabilitate și dureri musculare.

Numeroase plante medicinale tradiționale ne vin în ajutor pentru a promova adaptarea optimă la condițiile stresante (Păducel, Eschscholzia, Melisa, Floarea pasiunei, Teiul, Valeriană).

Stresul și oboseala

Energia disponibilă imediat și o rezervă de energie suficientă sunt esențiale pentru a ne asigura adaptarea continuă la mediu și stres, pentru a garanta protecția împotriva diverșilor poluanți și pentru a repara orice deteriorare a codului genetic celular și a țesutului, supus continuu agresivității radicalilor liberi. Pentru a contracara efectele oboselii și oboselii legate de condițiile de stres fizic și psihic și de oboseală, putem recurge la suplimente nutritive (Vitamina C, vitamina B6) și fitocomplexe (Ashwagandha sau Withania somnifera, Maca, Melisă) cu formule specifice care potențează acţiunea diferiţilor constituenţi, favorizând refacerea nivelurilor optime de energie.

 

Tulburări de ritm somn-veghe

Insomnia este lipsa somnului sau senzația de somn insuficient sau prost, în ciuda unei posibilități adecvate de a dormi. Un somn bun este de fapt judecat după modul în care se trezește o persoană, și nu după lungimea acestuia.

Diverse plante medicinale și substanțe naturale precum Melatonina răspund mai bine la caracteristicile ingredientului activ cu o acțiune normalizatoare asupra somnului. Mai exact, preparatele pe bază de Eschscholzia, Valeriană, Passiflora, Tei și Melatonină reduc eficient stresul și restabilesc efectul reparator al somnului. Plantele medicinale sunt utilizate în mod obișnuit pentru a împiedica persistarea tulburărilor de somn. În general, pentru a promova somnul normal, se recomandă să luați preparatul selectat nu doar seara înainte de culcare, ci și dimineața și după-amiaza, mai ales în cazul tulburărilor de somn datorate tensiunii, anxietății și stresului.
Înapoi la blog