Abordarea fitoterapeutică a disfuncțiilor sexuale masculine

Abordarea fitoterapeutică a disfuncțiilor sexuale masculine

10 septembrie 2022

Sexualitatea a suferit schimbări profunde în ultima vreme datorită evoluțiilor sociale, culturale și religioase. În ceea ce privește numai disfuncțiile sexuale non-organice, a fost înregistrată o reducere a dorinței sexuale și, în consecință, dificultățile de a obține o erecție. Anumite preparate fitoterapeutice și nutraceutice pot ajuta la optimizarea dorinței și activității sexuale masculine.

Ciclul de răspuns sexual

Cuvântul „orgasm” derivă din “sanscrita urgas”, o exuberanță de energie și indică înălțimea excitației sexuale. Ciclul de răspuns sexual constă în patru etape: excitare, „platou”, orgasm și rezoluție. În prima etapă se atinge un nivel ridicat de tensiune, care se menține apoi în următoarea etapă de „platou”. Aceasta este apoi urmată de o creștere rapidă a tensiunii până la orgasm. Tensiunea sexuală scade apoi până la revenirea la starea inițială.

Disfuncție erectilă și impotență

Disfuncția erectilă indică incapacitatea mai mult sau mai puțin frecventă de a atinge și menține o erecție potrivită pentru penetrare. Disfuncția erectilă devine mai frecventă odată cu vârsta; se poate asocia cu tulburări metabolice (diabet zaharat) și boli cardiovasculare. Poate fi provocată și de anumite medicamente (psihotrope, blocante antihipertensive ale canalelor de calciu, beta-blocante, antiandrogeni, diuretice).

Impotența este imposibilitatea totală sau parțială a unui bărbat de a efectua actul sexual. Se distinge prin absența dorinței, erecției și ejaculării. În 90% din cazuri, este de origine psihogenă.

Plante medicinale și nutraceutice

Anumite fitocomplexe (Ginseng, Moringa) și suplimente nutritive (Rutin) pot contribui la o stare sexuală masculină bună.

Ginseng

Ginseng este cel mai important fitocomplex din Materia Medica chineză. Numele Ginseng derivă din chinezul Jen-chen, care înseamnă „asemănător omului”, datorită formei antropomorfe a rădăcinii. În Orientul Îndepărtat, este folosit de mii de ani ca panaceu, fitocomplexul celui mai înalt Yang, cu o acțiune energizantă, capabilă să păstreze vitalitatea și tinerețea. De fapt, ginsengul are proprietăți tonice, energizante, anti-oboseală, antidepresive, afrodisiace și anabolice. Se utilizează în cazurile de libido redus și impotență sexuală. Administrarea prelungită necesită prudență la subiecții hipertensivi.

Moringa

Arborele Drumstick (Moringa oleifera Lam.) este unul dintre cei mai extraordinari copaci de pe planeta noastră. Originară din versanții sudici ai Himalaya, este cultivată pe scară largă în multe regiuni tropicale din Africa, Asia și America Latină. Extractul de Moringa este răspunsul natural pentru creșterea energiei fizice, mentale, emoționale și sexuale datorită aprovizionării sale cu micronutrienți și, prin urmare, este deosebit de util pentru producerea și utilizarea optimă a energiei în cazul unei nevoi crescute, pierderi excesive, sau aport nutrițional redus de aminoacizi esențiali, minerale și vitamine.
Back to blog