A rămâne în formă

A rămâne în formă

8 iunie 2022

Menținerea greutății corecte și a unei siluete subțiri este esențială pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă. Excesul de greutate, diferitele forme de grăsime viscerală, celulita și retenția de lichide sunt doar câteva dintre numeroasele afecțiuni rezultate din obiceiurile de viață și facilitate de un stil de viață sedentar, expunerea la condiții de stres cronic și dietele slabe cu un surplus caloric de antinutrienți, cum ar fi zaharurile rafinate, grăsimi și alcool, combinate cu un deficit de substanțe vitale.

Măsuri generale

Pe lângă o abordare nutrițională personalizată, o serie de măsuri simple ne pot ajuta să ne întoarcem în formă, cum ar fi reducerea la minimum a încărcăturii noastre toxice (droguri, fumat, exces de alcool și cafea, aditivi alimentari, poluanți de mediu), reducerea carbohidraților simpli în favoare celor complecși, favorizarea cerealelor integrale, limitarea grăsimilor saturate (brânzeturi, carne grasă), consumarea frecventă a fructelor și legumelor pe parcursul zilei, făcând sport regulat și primind suficientă lumină solară.

Suplimente nutritive pentru controlul greutății

Printre plantele medicinale și suplimentele nutritive care ne pot ajuta să ne readucem în formă, există 3 „ajutoare pentru controlul greutății” surprinzătoare, obținute din extracte de măr, ananas și păpădie.

Măr

Mărul (Malus domestica Borkh.) este un fruct cu caracteristici nutriționale bine echilibrate, care a fost întotdeauna foarte apreciat: este gustos, ușor de mâncat, satisfăcător și sărac în calorii. Pulpa de măr este alcătuită din pectine care absorb deșeurile toxice în intestin, inhibând creșterea nocivă a bacteriilor și protejează vasele de sânge de depozitele periculoase de colesterol. Extractul uscat obținut din coaja de măr ajută la modularea absorbției nutrienților, reducând astfel asimilarea zaharurilor și a colesterolului. Prin urmare, este folosit pentru a ajuta la controlul greutății corporale.

Ananas

Această plantă erbacee tropicală de dimensiuni mari (Ananas comosus (L.) Merr) este apreciată pentru fructele sale, bogate în enzime proteolitice cunoscute sub numele de bromelaină, care favorizează procesul digestiv. Preparatele pe baza de ananas asociate cu plante cu acțiune diuretică precum ortosifonul, și cu acțiune de drenare a țesuturilor precum mate-ul, sunt ideale în cazul celulitei și a grăsimilor viscerale.

Păpădie

Taraxacum (Taraxacum officinale Weber), cunoscut și sub denumirea de păpădie sau blowball, este una dintre cele mai cunoscute și mai des folosite plante medicinale din cultura populară. Puterea sa dietetică și fitoterapeutică se datorează conținutului de zaharuri complexe, calciu, fier, potasiu, mangan și vitaminele A și C. În fitoterapie, este apreciat pentru acțiunea sa purificatoare, în special în tratarea afecțiunilor de primăvară și ca un ajutor valoros pentru controlul greutății.

Back to blog